Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció RSS

Dzsona Blog

Kedd, 2024-05-07
Nyitólap » 2012 » December » 26 » Vodafone Smart II
2:23 PM
Vodafone Smart II
Mivel már nagyon régen volt telefon mustra, hát itt van egy. Alanyunk pedig nem más mint a Vodafone Smart II


Mi van a dobozban:

- Először is egy tucat kis könyv, használati utasítás. 
- Maga a készülék
- Egy headset. Amely számomra egyáltalán nem kényelmes, de ezt persze bármikor lecserélhetjük.
- A töltő (már az USB bemenetes). 
- Egy Micro USB csatlakozó a géphez, adatátvitel céljából (egyben ezt csatlakoztatjuk a töltőhöz).
- És a vásárlástól függően különböző színű hátlapok.


Külsőleg: 

- A telefon egy igen szépen formázott műanyag külső borítással rendelkezik (bár a műanyag belövés egyáltalán nem látszik) .
- A telefon egyébként egy 3,2 inches érintőképernyővel rendelkezik, ami egy normál felhasználónál teljesen elég a widgetek kipakolására stb.-re. Felbontása pedig 480x320 pixel. 
- A dobozban emellett találunk 3 hátsó fedőlapot különböző színekben így telefonunkat bármikor ruhánkhoz alkalmazhatjuk (A hátulsó rész két részből áll: egy külső és egy belső védőlapból, mindkettőből kapunk plusz színeket). Ez minden esetben egy kedves gesztus  készítőktől.
- Hátul egy vakuval rendelkező kamerát találhatunk amely 3,2 megapixellel rendelkezik. Bár az esküvős képeket nem ezzel fogjuk készíteni, azért a mindennapi képekhez elégnek mondhatjuk.
- A készülék súlya 120 gramm, ami teljesen elfogadható.  
-  A telefont a Huawei rakta össze, és mint láthatjuk, jól sikerült.  

Belsőleg:

- A telefon egy Android 2.3 op. rendszerrel rendelkezik amely kitűnően működik a készüléken. Nincsenek akadások, lassulások míg nem pakoljuk tele a képet különféle widgetekkel. Ez mindenképpen egy jó pont a készítők felé. Mivel egy ilyen alsó kategóriás készüléknél ez nem elvárható annyira, mint egy Galaxinál.
- A készülék egy ARM v6 processzorral rendelkezik, amely 832 MHZ-en igyekszik nyújtani a maga teljesítményét.  Ez többé kevésé sikerül is bár a játékoknál már sajnos a teljesítmény korántsem kimagasló. Az Angry Birds kisebb pályáin a kisebb megjelenítés miatt még simán fut a játék, ám egy nagyobb pályán (több megjelenítendő anyag) már sajnos akadozást vehetünk észre.
- Viszont ne térjünk el a telefon előnyeitől. A microSD tárhely 32 GB-ig bővíthető, ami teljesen elég, sőt még sok is. Ám most vissza térve még egy is rosszra a belső memória meglepően kevés (150mb). Így 20-30 app után már sajnos el kell kezdenünk az anyagokat az Sd-re másolni, mert ha nincs elég belső memóriánk akkor nem működik az appok szinkronizálása sem (a kevés hely miatt). 

Összevetve ez a telefon jóval többe kerülhetne. Nagyon jól van összerakva, stabil kis gép. Alapfelhasználóknak mindenképp ajánlom a jó árkategória miatt. Aki viszont komolyabb felhasználó, nagyobb elvárásokkal annak inkább más választást ajánlanék. 



Megtekintések száma: 715 | Hozzáadta: Dzsona