Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció RSS

Dzsona Blog

Vasárnap, 2024-05-19
Nyitólap » 2012 » Május » 1 » Szigetek az égben
9:22 PM
Szigetek az égben
Első book postommal jelentkezem.
Szigetek az égben:



A könyv igazából a kezdeténél beszippant a sci-fi-be. A történet alapja, hogy Roy Malcolm egy Ön is legyen  milliomos féle versenyt nyer meg ahol kiválaszthatja luxusutazását a Föld bármely részére. Miután nagy küzdelmek árán, de elfogadják ajánlatát A belső űrállomásra repül. Hősünk gyorsan hozzá szokik a súlytalansághoz. Megismerkedik a szabályokkal és barátokat szerez. Közben egy tucatnyi dolog történik.

Royt az elején társaik még nem nagyon kedvelik, de persze idővel ez megolódik és sok baráttal gyarapodik. A könyv eleje szinte csakis az Űrállomáson játszódik (azért szinte mert van amikor a Hajnalcsillagon, a baráti által tákolt gépen vannak). Aztán szépen belevezet minket az író az űrbéli élet mindennapjaiba. Hogy hogyan közlekednek, hogy mennyire várják az űrpostát, (utóbbit ki nem várná a földbeliektől az űrben) és hogy milyen sorozatokat néznek oda fenn.

Megismerhetjük Roy társait közellebről is, számomra a legszimpatikusabb figura Normann Powell volt, bár mindenki csak a fantáziáját használja amikor elméjében megteremti a főszereplőket, így hát van akinek nem ez a szereplő a favorit.
Aztán körülbelül a könyv felénél elérkezünk az utazásrészhez amikor egy bizonyos beteget kell sürgősen az Űrkorházba szállítaniuk. És mivel a Hajnalcsillagon kívül nem akad más szabad jármű, kénytelenek ezzel elmanőverezni odáig. Végül meg is mentik a beteget, egy kicsit még a kórházban tartózkodnak (ebben a részben ismerkedhetünk meg azzal hogy például hogyan folyik egy űrbéli színház előadás) majd visszafelé veszik útjukat a belső űrállomás felé, de mint kiderül a pilóta egy óriási hibát követ el, nem csökkenti a sebbeségüket így visszafelé kezdenek el sodródni a földtől egyre messzebb és messzebb. És mint kiderül nincs elég üzemanyag, hogy visszafelé forduljank , de a Hold pályájára állnak ahol egy ,,katapultal" (na ez volt az amit nem tudtam elképzelni) kilőnek hozzájuk egy üzemanyagtartályt így megmenekülnek és utukat az űrállomás felé veszik.

Mikor visszérnek Roy elbúcsúzik barátaitól és az Űrrezidencián töltött pár nap múlva visszatér szeretett bolygójára.

Nekem teljesen bejött a könyv.Kitűnő könyv. Scifiseknek ajánlanám is. De kritikámmal élve 7/10.

Olvasóknak:

Igazából nem értem, hogy miért csak a végén szállhat át az Űrrezidenciára, én rendkívül örültem volna ha ez már az elején megtörténik.

Megtekintések száma: 494 | Hozzáadta: Dzsona