Üdvözöllek, Vendég! Regisztráció RSS

Dzsona Blog

Hétfő, 2024-05-06
Nyitólap » 2013 » Július » 1 » Man Of Steel (2013)
1:36 PM
Man Of Steel (2013)
Már rég nem volt post, bocsánatot is kérek de a minap szerencsém volt a szűk baráti körrel beülni erre a filmre ami szerintem megér egy kisebb kritikát. 

A Man Of Steel még annak idején amikor csak a trailereket dobták ki, nagyon jól nézett ki tele volt dinamikával és szépséggel, a kész filmben pedig nagy szerencsémre még több ilyen szép jelentet láttam ami lenyűgöző. A 3D ezen a filmen nagyon nagyot segít, tehát ha megnézed mindenképp megéri még azt a kis pénzt rááldozni, mert igen van különbség. Ez a film nem mint Superman jött a médiába, így várta az ember, hogy bemutat valamit a címből vélt emberi fajról, és igen mindent megtudtunk az elveszett Kriptoni élet mindennapjairól, hogy honnan is származik  a majd a földön Supermannek emlegetett acélember. Rengeteget megtudtunk a családjáról, hogy feláldozták magukat a gyerekükért(aki nem mellesleg anyától származik, sok évszázad után). Majd elküldték egy bolygóra ahol életjeleket találtak. Ez a bolygó pedig nem más, mint szeretett lakhelyünk a Föld. Clark Kentet a fölbe csapódva találták megtalálói, fogadott szülei akik sok éven át nevelik őt és tanítják arra, hogyan kezelje nem mindennapi létét. Bár azt csodáltam, hogy a hatalmas robbanás ellenére egyetlen rendőr sem vánszorgott oda, hogy már ugyan mi is volt ez, inkább hagyják.

 A történet ezután felgyorsul Kent felnő és még mindig titkolva kilétét próbál elhelyezkedni az élet különböző területein, egyszer-egyszer felbukkanva megment pár embert aztán eltűnik. Elhatározza, hogy felkeresi családját és megtesz mindent azért, hogy megtalálja őket. Végül nagy keresések árán a hegyekben megtalál egy hajót, amiben megtalálja édesapja tudatába kódolt szellemét, és ő elmond neki mindent, hogy hogyan került ide mi történt vele és hogy ki a rosszakarója aki pár napon belül megjelenik a földön és megfenyegeti Kent, hogy adja meg magát. Hogy ne spoilerezzek ennél többet itt úgy hagynám abba, hogy innentől kezdődnek kalandjai a riporter kis nővel és Zoddal, rosszakarójával. Elindul a hajsza a föld megmentéséért. Ami nem mellesleg teljesen leköt. A film minden pillanatban ad valami adrenalin sokkot, a film lenyűgözően szép, bár ez már azt mondhatom elvárható 2013-ban. 

Szerintem remek film, bár sokan ezt nem így vélik én mégis csak adok neki egy 8 pontot. És, hogy miért, mert maradtak bennem még meg nem válaszolt kérdések, bár ezek csak a magam szempontjából kérdések azt hiszem. Például Superman miért nem használja többször a lézerszemét vagy mit, vagy a múzeumban egy ekkora pusztítás végett miért voltak egyáltalán még emberek ???? De ezek persze csak kisebb részei a filmnek, a többi részében ugyanúgy mint a trailerben láthattuk dinamikus és lenyűgöző. Na én befejeztem.



10/8


Megtekintések száma: 739 | Hozzáadta: Dzsona